bírósági eljárás

2019.06.13. 10:11

Lopási kísérlet miatt is bíróság előtt áll a gyermekgyilkossággal vádolt férfi

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

Kisebb, olykor hangos csoport gyűlt ma össze a Szekszárdi Járásbíróság épülete előtt. Mint azt megtudtuk, a férfi miatt, aki ellen korábban Szekszárdon egy kislány megölése miatt indult eljárás. Ezért hangzott el többször a helyszínen a Gyerekgyilkos! felkiáltás is.

Dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője elmondta, az illető egy korábbi ügye került a bíróság elé, ezért volt a helyszínen. Még 2017. november 21-én a férfi – miközben eltávozáson volt a javítóintézetből, ahol akkor élt – Szekszárdon a Patak utcában lopási szándékkal átmászott egy ház kerítésén, majd megpróbálta berúgni az ajtót. Kísérlete azonban meghiúsult, mivel az otthon tartózkodó sértett elkergette. A mai nap folyamán ennek, a szabálysértési értékre elkövetett lopásvétség kísérlete miatt indított eljárásnak a keretében hallgatott meg tanúkat a bíróság. A tárgyalás jelenleg még zajlik, de várhatóan elnapolják, mivel az ügy sértettje nem jelent meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, a fiatal férfit március 9-én reggel vette őrizetbe a március 8-án este a Patak utcánál holtan talált kislány meggyilkolása miatt a rendőrség. Az emberölés napján a férfi eddig még nem tisztázott ígérettel hívta el otthonról a gyermeket a patak melletti töltésre, ahol egy nagyobb tárggyal legalább hat ütést mért a fejére. A sértett holttestét a nyomozó hatóság nem sokkal később találta meg a mederben.

Frissítés!

Mint azt Dr. Kovács Ildikótól megtudtuk, a rendőrséggel végül odaért a tárgyalásra a lopási ügy sértettje is, akit így meg tudott hallgatni a bíróság. A vádlott édesanyja is tanúvallomást tett, de édesapja megtagadta azt. A tárgyalást pszichológiai szakértői bizonyítás miatt napolták el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában