Bírósági ítéletek

2017.08.18. 19:13

Otthon és az utcán is megütötte volt élettársát

Ihárosi Ibolya, Illusztráció: Shutterstock

Becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége, valamint folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves bogyiszlói férfi ellen a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlott kilenc éven keresztül élt élettársi kapcsolatban a sértettel, egy 41 éves szintén bogyiszlói nővel. Kapcsolatuk 2014. márciusáig tartott, abból egy kisgyermekük született, akit a vádlott rendszeresen látogathat a sértett lakásán. Tavaly szeptember és idén április között azonban a vádlott részegen többször megfenyegette, szidalmazta, illetve bántalmazta is volt élettársát annak otthonában, és azon kívül is. A sértettel akarata ellenére igyekezett kapcsolatot teremteni.

Tavaly szeptember 1-én estefelé ittasan a sértett házánál szitkozódás közepette az arcán és a hátán is megütötte volt élettársát. Szeptember 8-án éjfél után a hajánál fogva kihúzta a volt élettársát a ház teraszára, ahol pofon ütötte. Szeptember 11-én délután a munkahelyére tartó sértettet az utcán arcon ütötte és veréssel fenyegette.

Ezután a sértett kérelmére a Szekszárdi Járásbíróság október 7-én 60 napra megelőző távoltartást rendelt el a vádlottal szemben. Ennek szabályait a vádlott nem szegte meg, de a távoltartás lejárta után újra zaklatni kezdte volt élettárását. 

Tavaly december 22-én este 8 óra körül ittasan érkezett a sértetthez és szidalmazta, többször arcon ütötte, haját húzta.

Idén április 15-én délután pedig a sértett házának udvarára ment be, ahol szóváltást követően azzal fenyegette meg a nőt, hogy rágyújtja a házat. A sértett, akiben a vádlott fenyegetései komoly félelmet keltettek, valamennyi esetben joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A vádlottat ugyanezen sértett sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt 2015. áprilisában közérdekű munkára ítélte a bíróság. A mostani bűncselekményeket pedig a vele szemben korábban rablás miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el. Vele szemben az ügyészség elzárást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában