vádemelés

2018.09.20. 15:30

Megijedt a betörő az idős nőtől és elszaladt

Vádat emelt az ügyészség, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt kell felelnie.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Dolog elleni erőszakkal, kisebb értékre elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 43 éves szekszárdi, de jelenleg Tolnán élő férfi ellen a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott 2016-ban szilveszter éjszaka, éjfél előtt néhány perccel Tolnán egy lakóházhoz ment lopni. A kerítésen átmászva jutott be a ház udvarába, majd onnan a teraszra ment, és megpróbálta kinyitni a ház bejárati ajtaját. A zajra felébredt az ott lakó 88 éves nő, aki a konyhaajtóhoz ment, hogy megnézze, mi történt. Miután a férfi többszöri sikertelen kísérlet után sem tudta kinyitni a dupla szárnyas fa biztonsági bejárati ajtót, ezért betörte az attól balra lévő, befelé nyíló dupla üveges teraszablakot. Az ablak betörésekor vérzéssel járó sérülést szenvedett, a friss vércseppek a falra is ráfröccsentek.

Miután a vádlott a kitört ablakon keresztül bemászott az előszobába, azonnal az utcafronti szobába ment, ahol leengedte a redőnyöket, majd értékek után kutatott. Innen egy másik helyiségbe akart átmenni, és nem vette észre, hogy az idős nő eközben éppen ahhoz az ajtóhoz ért, amin ő be akart menni. Amikor a férfi megpróbálta kinyitni az étkező ajtaját, a sértett a másik oldalról megfogta a kilincset, és hangosan, az unokáját szólítva segítségért kiáltott. Ezt meghallva a vádlott megijedt, kimenekült a házból és a kerítésen átmászva elfutott. A kutatás és a menekülés során több helyen, így a házban, a házfalon, a kerítésen, a járdán is vérnyomokat hagyott maga után. A sértett telefonon azonnal értesítette a rendőrséget.

A férfi végül is nem tudott ellopni semmit a házban lévő értékek közül, de a teraszablak betörésével közel nyolcezer forint kárt okozott, mely az eljárás során nem térült meg.

A vádlott korábban egy alkalommal volt büntetve. Emellett az uniós tagállami ítéletek nyilvántartásában is szerepel, mivel 2016-ban Nagy-Britanniában is jogerősen elítélte a bíróság. A Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség végrehajtásában felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabását szorgalmazza ellene a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában