Tűz a Polgármesteri Hivatalban

2017.08.16. 08:00

Nem zárták ki a szándékos gyújtogatást

A szekszárdi polgármesteri hivatalban keletkezett tűz ügyében az igazságügyi tűzvédelmi szakértő nem zárta ki a szándékos gyújtogatás tényét.

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást ismeretlen tettes ellen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a felújítás alatt álló szekszárdi polgármesteri hivatalban keletkezett tűzzel kapcsolatban. Az eset még februárban történt, azóta többször érdeklődtünk a rendőrségnél a fejleményekről, ám amíg a nyomozás folyamatban volt, nem tudtak bővebb tájékoztatást adni. Huszti Gábor, a főkapitányság sajtószóvivője tegnap szolgált részletekkel.

A polgármesteri hivatalból sűrű füst gomolygott Fotós: Mártonfai Dénes

Elmondta, hogy 2017. február 3-án reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Szekszárdon, a polgármesteri hivatalból sűrű füst gomolyog. A helyszínre érkező tűzoltók és rendőrök megállapították, hogy az önkormányzat felújítás alatt álló épületének első emeletén elhelyezett laminált padlólapok izzottak, égtek. A tűz más berendezési tárgyakban is kárt okozott. 

Az ügyben az igazságügyi tűzvédelmi szakértő nem zárta ki a szándékos gyújtogatás tényét. A tűzeset kapcsán közel 55 millió forint kár keletkezett. A nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, de a nyomozók nem találtak olyan személyi vagy tárgyi bizonyítékokat, amelyek segítségével megállapítható lett volna az elkövető kiléte, ezért a nyomozást 2017. július 25-én felfüggesztették.

A polgármesteri hivatal felújítása 2015 tavaszán kezdődött, és több ütemben zajlott. A tervek szerint idén ősszel térhetnek vissza a hivatali dolgozók a Béla király téri épületbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában