vádirat

2019.02.22. 14:00

Összevesztek a kipakoláskor, arccsonttörés lett a vége

Egy üzlethelyiség bérlőjének a két fia összeverte a bérbeadó fiát, az ügyészség vádat emelt a verekedő testvérpár ellen és próbára bocsátást, illetve a súlyos sérülést okozó idősebbik férfi esetében pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség egy decsi testvérpár ellen, a 38 éves idősebb férfi ellen súlyos testi sértés, míg 29 éves öccse ellen garázdaság és könnyű testi sértés miatt. Mindkét vádlott büntetlen előéletű, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlottak édesanyja üzlethelyiséget bérelt egy férfitól, amelyben vegyesboltot üzemeltetett. Mivel a bérlet kérdésében több ponton sem tudtak megegyezni, ezért a bérlő kérte a szerződés megszüntetését. A megállapodásnak megfelelően a bérlő a bolt alkalmazottjával és segítségül hívott ismerőseivel éppen az üzlethelyiségből pakolt ki 2017. december 31-én kora délután, amikor nézeteltérés alakult ki közte és a pakolást felügyelő bérbeadó között. A bérbeadó szerint ugyanis az asszony egy olyan hűtőpultot is elszállított, ami nem volt az övé.

Mindezek tisztázása miatt a bérbeadó fia, a későbbi sértett, a bolt előtt hangos vitába bonyolódott a bérlővel, mindketten kiabáltak, majd a nő sírva hívta fel telefonon kisebbik fiát. A fiatalabbik vádlott azonnal a helyszínre sietett, a kocsiból kiszállva kiabálni kezdett a sértettel, majd egy alkalommal tenyérrel pofon ütötte, majd édesany­jával együtt bement az üzlethelyiségbe.

A kiérkező rendőröket a sértett és édesapja, vagyis a bérbeadó várta, majd a ház előtt beszéltek a rendőrökkel, ezt követően mindannyian bementek a boltba, hogy a többieket is meghallgassák. Időközben megérkezett a helyszínre a másik vádlott, az idősebbik testvér, aki az autójából kiszállva azt kiabálta, hogy kinek van problémája. Amikor fenyegetően az üzlet bérbeadója felé indult, a sértett az édesapját féltve közéjük állt, az idősebbik vádlott pedig nagy erővel arcul ütötte. A kiabálásra a rendőrök kijöttek a boltból, így a konfliktusnak vége szakadt.

Könnyű és súlyos sérülést egyaránt okozott a testvérpár az elvadult, tettlegességgé fajult vita során a sértettnek.

A fiatalabbik vádlott ütése következtében a sértett az arcán könnyű, nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett. Az idősebbik vádlott ütésétől azonban a bal arc­csontjának többszörös, elmozdulással járó töréseit szenvedte el, amely súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülés. Emellett a vádlottak magatartása külön-külön is alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben és az utcán tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen. A fiatalabbik vádlott esetében az ügyészség próbára bocsátás intézkedés alkalmazását, a súlyos sérülést okozó idősebbik férfi esetében pedig pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, mégpedig tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában