rendőrségi hírek

2018.07.20. 12:48

Szúnyogirtást végeztek az atomerőműnél megjelent kisgépek

TEOL

Fotó: Shutterstock

Július 19-én 20 óra 8 perckor arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a Paksi Atomerőmű felett egy kisrepülőgép repül, amely vélhetően légtérsértést követ el. Ezzel egy időben egy másik kisrepülőgép Kalocsa térségében szegte meg a légiközlekedés védelmét és biztonságát szolgáló szabályokat – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint arról korábban beszámoltunk az atomerőmű munkatársai értesítették a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központját, így hamarosan két honvédségi Gripen is megjelent a térségben.

A rendőrség megállapította, hogy a gépek a kisapostagi repülőtéren szálltak fel és oda is tértek vissza. A pilótákat, valamint az utasokat a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai igazoltatták, ekkor derült ki, hogy hatósági engedéllyel szúnyogirtást végeztek.

Az ügyben a Paksi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya légiközlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt indít eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában