Bátaszék

2018.01.22. 18:37

Újraélesztő eszközt kaptak a tűzoltók

Így már nem csak a város központi ügyeletén, illetve a bátaszéki mentőállomáson szolgálatot teljesítő autókon áll rendelkezésre újraélesztő eszköz, hanem a tűzoltóságon is

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

– Óránként három honfitársunk hal meg hirtelen szívleállás miatt – közölte a riasztó adatot dr. Kovács Klára bátaszéki háziorvos hétfőn a város tűzoltóságán. Ottlétének oka az volt, hogy felajánlott egy félautomata defibrillátort a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság Köztestület számára, így már nem csak a város központi ügyeletén, illetve a bátaszéki mentőállomáson szolgálatot teljesítő autókon áll rendelkezésre újraélesztő eszköz, hanem a tűzoltóságon is. 

Az átadón Regős Renáta, Tolna megyei vezető mentőtiszt segítségével az eszköz használatát, illetve az alapszintű újraélesztés lépéseit ismerhették meg a bátaszéki tűzoltók. Bóta Gyula parancsnok – aki mentőtechnikusként a mentőszolgálatnál is dolgozik – elmondta: a defibrillátor mellett két ambuballonhoz is hozzájutottak a Bátaszék, Báta, Alsónyék, Pörböly, Mórágy és Bátaapáti alkotta Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság Köztestület felajánlásának köszönhetően. A rendezvényen dr. Kovács Klára és Bóta Gyula egyaránt az összefogást hangsúlyozta a lakosság és az életmentés érdekében.

Címkék#bátaszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában