vádemelés

2019.06.27. 09:50

Vádat emeltek a gyermekgyilkossággal gyanúsított férfi ellen

A Tolna Megyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az elkövetéskor 19 éves férfi ellen.

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

A vádlott és a 6 és fél éves kiskorú sértett elsőfokú unokatestvérek, családjaik 2019. március 2. napja óta Szekszárdon egy közös udvarú ingatlanban éltek. A vádirati tényállás szerint 2019. március 8-án délután fél 5 körül a vádlott ismeretlen ígérettel elhívta, majd a közeli patak melletti töltésen – szexuális indíttatásból – bántalmazni kezdte a védekezésre képtelen sértettet. Ennek során a sértett különböző testtájain számos sérülést szenvedett el, a fejére pedig a vádlott egy térkővel legalább hat alkalommal ütést mért, három esetben igen nagy, háromszor pedig nagy erővel. Ezt követően a cselekményének elfedése végett a még lélegző sértettet a patak vizébe húzta, majd hazament és a ruháit a mosásba tette – derül ki a Tolna Megyei Főügyészség közleményéből.

A kiskorú sértett a bántalmazás következtében elhalálozott, életét az idejében érkező orvosi ellátás sem menthette volna meg. A vádlott ugyan személyiségzavarban szenved, azonban a vádbeli cselekményt a beszámítási képessége teljes birtokában valósította meg.

A jelenleg is letartóztatásban lévő fiatal felnőtt vádlottal szemben az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél.

A különleges bánásmódot igénylő sértett védelme érdekében kegyeleti okból, valamint erkölcsi okból az ügyészség a nyilvánosságot a tárgyalás egészéről kizárni indítványozta.

Borítóképünk 2019. június 13-án készült, amikor lopási kísérlet miatt állt bíróság előtt a gyermekgyilkossággal vádolt férfi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában