nyugdíjas farsang

2018.01.29. 11:30

A polgármester egy „takarítónővel” is táncra perdült

Nagy bulit csaptak a művelődési házban a kétyi nyugdíjasok és a környező települések klubjainak megjelent képviselői.

Ihárosi Ibolya, fotó: Mártonfai Dénes

A hagyományoknak megfelelően kora délután kezdődött, és ezúttal negyed tízkor fejeződött be a kétyi nyugdíjasok farsangi bálja, amelyen hatvanöten vettek részt. Évente általában két baráti találkozót szerveznek a többi nyugdíjas klub részvételével – nyilatkozta lapunknak al Capone szeretője, civilben Faragó Gáspárné, a klub új elnöke. Ő ugyanis ebbe a jelmezbe öltözött e jeles alkalomra.

Tavaly csak egy találkozó volt, ezért az egyik férfi tagjuk javaslatára úgy döntöttek, hogy az idei évet vidáman kezdik, ezért szervezeték meg a bált, amely az első, de feltehetően nem az utolsó farsangi mulatsága volt a csoportnak. Ez már csak abból is gyanítható, hogy a bevezetőben elhangzott alkalmi vers így végződik:

Kövér csütörtökre már

Véget ér a karnevál.

Nagyböjt után fogyókúra,

Jövőre meg kezdjük újra!

Az ebédet a belépőjegyekből finanszírozták, s egy tagjuk hivatásos szakács élettársa főzte meg. A desszert pedig mi más lehetett volna, mint farsangi fánk. 

A szombati program a jelmezesek bemutatkozásával indult.  Ez szó szerint értendő, ugyanis minden jelmezes rövid rigmust adott elő megvilágítandó kilétét. Volt köztük boszorkány, csőlakó, aki magán viselte egész háztartását, takarítónő férfi előadásban. Mint már utaltunk rá, al Capone és a szeretője is tiszteletét tette a kétyi nyugdíjas farsangi buliban. Előbbit viszont egy nő alakította és többek között ezt mondta:

Jó keresztapátok vagyok,

ameddig ellent nem mondotok,

ellent mondani nekem nem szabad,

mert mindjárt meghúzom  ravaszt!

A nem vagyok én apáca című nótát egy apácának öltözött férfi adta elő, sikerrel. Hasonló fogadtatásban volt része emberi és közéleti furcsaságaink kifigurázásával a szedresi Mariskának (Varga Gyuláné) és Juliskának (Dombi Józsefné.) A produkciót követően azt is megtudtuk tőlük, hogy 10-12 jelenetet is tudnak, amelyeket az interneten találtak, és amelyekkel gyakran lépnek fel hasonló rendezvényeken.  A jelmezversenyt is ők nyerték meg. A zsűri a farsangi bálon részt vevő nyugdíjas klubok egy-egy képviselőjéből állt össze. A fellépők, már nem a színpadon, de még az ebéd előtt előtt előadtak egy fergeteges táncprodukciót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában