Magyarország Tortája

2018.02.14. 13:00

Tóth Norbert tortája idén is döntős

Vida Tünde, illusztráció: Shutterstock

Ismét döntős Tóth Norbert a Magyarország Tortája pályázaton. A dunaföldvári cukrászmester tavaly és tavalyelőtt is ott volt az aspiránsok között. Idén Szimpla névre keresztelt tortával nevezett, s jutott a döntőbe.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenkettedik alkalommal hirdette meg a pályázatot Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A döntőbe jutásról a Sirha Budapest 2018 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon döntött a zsűri az elmúlt hétvégén.

Az ipartestület új, magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vár, ugyanakkor számít a kreatív ötletekre. Elvárás, hogy elsősorban természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazzanak a torták. Idén 28 torta közül választott az ipartestület hatot. A dunaföldvári Tóth Cukrászda mellett balatonfüredi, komáromi és nagykőrösi nevezők jutottak tovább. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, majd újra szavaznak a tortákról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában