Víz Világnapja

2018.03.09. 15:30

A víz a pályázat központi témája

Balázs László, fotó: shutterstock illusztráció

Az ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön a természeti kincs.

A jeles nap minden évben más nézőpontból hívja fel a figyelmet a víz alapvető szerepére, és fordítja a jövő generációinak figyelmét országunk vizeinek védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint alapvető és biztonságos élelmiszerre.

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. az idei évben is oktató és szabadidős programokkal igyekszik felhívni a figyelmet a fentiekre a működési területén lévő településeken. 

Az idei rajz- és videópályázatra érkező pályaművek – melyet óvodások és általános iskolások számára hirdet meg a társaság – közül a legötletesebb és legkreatívabb munkák alkotóit az idei évben is értékes nyereményekkel jutalmazza meg a DRV Zrt. Az alkotások február 28-tól március 16-ig feltölthetők a www.drv.hu/viz-vilagnapja-2018 internetes oldalra a megadott paraméterek szerint. A rajzpályázatra beérkező művek képmérete A4; a vízklip műfaja lehet reklámspot, videoklip vagy animáció. A videó időtartama minimum 30 mp, maximum 2 perc lehet. Formátuma avi, mp3, mpeg-4, mp4., maximális mérete 30 Mbyte.

A beküldött/feltöltött alkotásokat óvodás, alsó és felső osztályos kategóriákban szakmai zsűri bírálja el. Az elbírálás során elsőrendű szempont, hogy mi a pályázó mondanivalója, illetve milyen módon kapcsolódik az alkotás a „Védd természetesen!” jelmondathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában