téli sportok

2018.03.03. 13:00

Lefedik a jégpályát, tovább lehet nyitva

Vida Tünde, fotó: shutterstock illusztráció

Szeretné az atomerőműtől megvásárolni és lefedni a jégpályát a város önkormányzata, hogy ezzel szélesítse a téli sportolási lehetőségeket Pakson. Bana János alpolgármester szerint a pálya lefedésével ki lehetne tolni a nyitva tartási időt egy-két hónappal, kölcsönző, melegedő, büfé kialakításával vonzóbbá lehetne tenni a pályát, ami egyébként annak ellenére, hogy hidegre fordult az idő, hétvégén bezárt.

Az önkormányzatnak nincs hatása a nyitvatartásra, azt az erőmű és az üzemeltető között született szerződés szabályozza, tájékoztatott Bana János, aki szerint akár már a következő szezonra elkészülhet a fedett létesítmény. Arról is beszélt, hogy ezt nem lesz egyszerű megoldani, részben azért, mert az erőmű értékesítési mechanizmusa bonyolult, a Nemzeti Vagyonkezelő útján, versenytárgyaláson keresztül adhat el tulajdonában lévő ingatlant, vagy ez alól felmentést kell kérnie, vázolta az alpolgármester, aki szerint ez utóbbi lenne a célravezető.

– Nem nyerészkedni akar az önkormányzat, hanem lehetőséget teremteni arra, hogy a paksiak és környékbeliek jobban kihasználhassák a jégpályát – hangsúlyozta. A melegedő, büfé és kölcsönző kialakítása nem lesz egyszerű, hiszen a pálya szűk területen fekszik, vázolta Bana János. Arra is kitért, hogy a városvezetés úgy véli, lehetne növelni a bevételeket különféle rendezvényekkel, vagy például bérbe adással. Ez utóbbi kapcsán már érkeztek is megkeresések, amatőr sportolók jelezték, hogy szeretnének jégkorongozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában