fejlesztés

2018.04.07. 13:00

Árkot burkolnak hét utcában

Wessely Gábor

Jó ütemben halad a csapadékvíz-elvezető rendszer építése, a vízlevezető árkok betonelemekkel való burkolása Bátán.

A kivitelező Bau-Team Kft. művezetője, a helyszíni munkákat irányító Kovács Lajos elmondta: a Vágóhíd, az Árvíz, a Sík, a Rákóczi, az Óvoda, a Damjanich és a Dobó Katica utcában dolgoznak. Összesen mintegy öt kilométer hosszban bélelik ki az árkokat, így segítve a csapadékvíz eljutását a Hajmás-patakba. Az érintett ingatlanoknál a gépkocsi- és gyalogos bejárókhoz átereszeket építenek be, közel 150 helyen. A kivitelezést januárban kezdték, s várhatóan augusztusban fejezik be.

A település polgármestere, Huszárné Lukács Rozália tájékoztatása szerint a szennyvízhálózat bővítése is most történik Bátán. Az első ütem, mely körülbelül az ingatlanok felét érintette, már közel húsz éve elkészült. A falu másik felén élők az idén kapnak rákötési lehetőséget. Mindkét beruházás pályázati támogatással valósul meg. Nyertek pénzt középületek felújítására, és vannak további beadott, még elbírálás alatt álló pályázataik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában