Csecsemő újraélesztő tanfolyam

2018.04.25. 19:20

Azonnal kell cselekedni, ha leáll a légzés

Budavári Kata

Csecsemő újraélesztő tanfolyam volt Szekszárdon, a megyei kórházban kedden délután.Dr. Nagy Évától, a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány munkatársától megtudtuk, a résztvevők elsősorban szülők.

Mindegyikük speciális gyakorló babákon próbálhatja ki, gyakorolhatja az újraélesztést. Az érdeklődők többsége az interneten, közösségi oldalon találkozik ezzel a lehetőséggel, vagy más anyukáktól, védőnőtől hallanak róla.

Évente általában kétszer, ősszel és tavasszal szerveznek tanfolyamot, amelynek elméleti része is van. Mint minden ilyen alkalommal, úgy most is szó esett a bölcsőhalálról, a hajlamosító tényezőkről. A bölcsőhalál olyan, szerencsére ritkán bekövetkező tragédia, amely során az addig egészséges csecsemő légzése alvás közben leáll, és azonnali beavatkozás nélkül a baba meghal. Ha azonban idejében észleljük a bajt, azonnal elkezdett és helyesen végzett újraélesztéssel a csecsemő élete megmenthető. Ennek mikéntjét várhatóan a jövő hónapban Pakson sajátíthatják el a szülők, tájékoztatott dr. Nagy Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában