világnap

2018.04.04. 09:30

Megjelenítették a víz útját a világnapon

Hanol Erzsébet, fotó: beküldött kép

„A víz semmi, ha nem tudod mit jelent a hiánya.” Ezzel a Antoine de Saint-Exupéry-idézettel kezdte bevezetőjét Völgyi Bence, a Belvárosi Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója az intézmény víz világnapi ünnepségén.

A programba az iskola minden diákját bevonták, akik Smetana Moldva című zeneművére élőképet alkottak. Ockenfusz Enikő pedagógus irányítása mellett azt mutatták be, hogyan lesz a forrásból ér, majd csermely, amely táplálja a patakot, a folyót, ami aztán folyammá duzzadva hömpölyög a tenger felé.

Somfalvi Józsefné szervező elmondta, hogy a világnaphoz kapcsolódóan egész héten szerveztek programokat az iskolában. Az ötödikesek „vizes” plakátokat készítettek, amelyeket az aulában állítottak ki.

A hatodikosok az Apáczai központi természettudományi laborban vízvizsgálatokat végeztek, a hetedikesek Kertész Viktória amatőr búvár előadásában a tengerek élővilágáról hallhattak, míg a nyolcadikosok a vízműnél jártak, ahol az ivóvíz útját ismerhették meg, és a vízkóstolón négyféle ivóvizet minősítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában