fogathajtó verseny

2018.05.31. 16:20

Hajnalig tartott a bál Szakályban

Budavári Kata, fotó: beküldött kép

Az idei évben tizenkilencedik alkalommal megrendezett fogathajtó verseny mellett első alkalommal volt főzőverseny, trófea bemutató és tenyészállat felvezetés Szakályban. Mint azt Törő Péter polgármestertől megtudtuk, a tizenkilenc főzőcsapatból több az ország különböző pontjairól érkezett a településre, jöttek Ácsról, Győrből és Egerből, de helyi csapat is indult a megmérettetésen. A győztesek végül a zombaiak lettek.

A kombinált akadályhajtásban, azaz a fogatversenyen huszonöten indultak. Az első helyet a lajosmizsei Sipos Zoltán szerezte meg shagya arab lovával.

Elfogadta a meghívást Váczi Ernő korábbi szövetségi kapitány, Tolna megye szülötte is. A verseny bírái dr. Nagyalásonyi Gyula és dr. Pataki Balázs nemzetközi fogatbírók és Bocsi Csaba országos első osztályú fogatbíró voltak.

A trófea bemutatón a helyi vadásztársaság tagjai illetve a környékbeli vadászok mutatták be trófeáikat. A rendezvényre körülbelül nyolcszázan voltak kíváncsiak, a napot hajnalig tartó lovasbál zárta. A rendezvény fő szervezője Némedi István volt. A rendezvény sikeréért dolgoztak a helyi lovasklub tagjai, a lovasbarátok és a polgármesteri hivatal munkatársai is.

Törő Pétertől azt is megtudtuk, akárcsak a korábbi években, úgy most is gondoltak a község legfiatalabb lakóira, és megtartották gyermeknapjukat is. A kicsik nagyon örültek az ugrálóvárnak, a légvárnak, az arcfestésnek, és jeleskedtek a palacsintaevésben is. Lehetett rajzolni, játszani, volt kirakodóvásár, vattacukor, csoki, és az ünnepeltek ingyen ehettek, és ihattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában