aranyoklevél

2018.06.16. 17:30

A falu pedagógusait köszöntötték, ünnepelték

Hanol Erzsébet

Pedagógusnap alkalmából a falu aktív és nyugdíjas pedagógusait, valamint az oktatásban dogozókat köszöntötték a napokban Döbröközön. Az ünnepelteknek verses, zenés összeállítással kedveskedtek a gyerekek, akiket Selyem Attiláné, az IKSZT vezetője tanított be.

– Őszinte tisztelettel köszöntjük önöket és köszönjük meg áldozatos munkájukat, falunk valamennyi diákja, szülője és lakója nevében. Hálásak vagyunk, hogy nap mint nap, féltő, okos szóval, de ha kell segítő szigorral bővítik gyermekeink ismereteit, adnak nekik biztos tudást és tartást az életben – mondta köszöntőjében Farkas Edit polgármester. Az ünnepségen külön köszöntötték Gulyás Lászlóné Anci nénit, aki ötven éve szerezte diplomáját és ebből az alkalomból aranyoklevelet vehetett át.

Miként a méltatásában elhangzott, Gulyás Lászlóné, Árvai Anna 1942-ben született, Dúzson. Az általános iskolai tanulmányait szülőfalujában végezte, majd a Dombóvári Gőgös Ignác Gimnáziumba járt. Az érettségi után a hőgyészi postán dolgozott adminisztrátorként. 1961 februárjában kötött házasságot a pedagógus Gulyás Lászlóval, akivel Szakcsra költöztek. Ebben az évben megszületett első gyermekük, Laci. 1962-ben Mezőszilasra kerültek, ahol Anci néni képesítés nélküli pedagógusként tanított. 1964-től 1968-ig a Pécsi Tanárképző Főiskola mezőgazdasági ismeretek és gyakorlatok szakán tanult levelező tagozaton, és általános iskolai tanári diplomát szerzett. Szaktanárként dolgozott 1965. és 1973. között Sárosdon. Második gyermekük, Judit 1967-ben született.

Sáregresen töltött két évet a család, majd 1975-ben kerültek a Döbröközi Általános Iskolába, ahol állást kapott a pedagógus házaspár. Anci néni nyugdíjazásáig napközis tanítóként dolgozott, illetve két osztálynak osztályfőnöke is volt. Tanítványai bizalommal fordulhattak hozzá, az általa nevelt, anyai gondossággal körbevett gyermekek ma is nagy tisztelettel emlegetik. Ő volt a falu Anci nénije. 1995-ben közel harminchét év szolgálat után ment nyugdíjba.

Ma már felnőtt unokái, Viktor, Gábor és Mercédesz gyakran látogatják. Nyugdíjas évei­ben is tevékeny. Gondozza a virágait, kézimunkázik, olvas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában