útjavítás

2018.06.22. 10:28

Beszakadt az út, hamarosan javítják

Hamarosan megkezdődnek a helyreállítási munkák a Bátaszékhez tartozó Kövesden, ahol a Tanya utcában még márciusban beszakadt az úttest.

Mauthner Ilona

Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, a helyzet bonyolultabb, mint amilyennek elsőre tűnt, hiszen az út alatt egy pince is van. Az önkormányzat munkatársai, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a különféle hatóságok munkatársai helyszíni szemlét tartottak, és jegyzőkönyvben rögzítették, hogy a káresemény vis maiornak tekintethető. A vis maior támogatás iránti kérelmet az önkormányzat még májusban benyújtotta a Magyar Államkincstárhoz.

A képviselők a júniusi testületi ülésen úgy döntöttek, a helyreállítási munkákkal nem várják meg, amíg a kérelmet elbírálják, hanem saját forrásból biztosítják a helyreállítás költségét, a több mint 8,6 millió forintot. A napokban szerződést kötött az önkormányzat az Alisca Bau Zrt.-vel, így a munkák megkezdődhetnek, a várható befejezés augusztus 30., mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában