szelektív gyűjtési hónap

2018.06.09. 09:30

Eddig már több ezer palántát osztottak ki

Ihárosi Ibolya, fotó: Makovics Kornél

Mint ismeretes, az Alisca Terra N. Kft. szelektív gyűjtési hónapot hirdetett meg 2018. március 22., valamint május 22. között a szolgáltatási területen lévő hulladékudvarokban Szekszárdon, Bátaszéken, Tolnán és Szedresben.

Ezen időszak alatt azok az állampolgárok, akik különválogatottan adnak le a hulladékudvarokban papírt, műanyagot és fémet, a leadott mennyiségtől függően pontokat kaptak. Ezeket akár azonnal is beválthatták virágpalántákra. Az akcióban több ezer virágpalántát osztottak ki, illetve aki akarta, a pontokat az erre rendszeresített kártyán gyűjthette.

A nagy érdeklődésre, illetve a műanyag, a pet-palackok szezonjára való tekintettel a társaság a nyár végéig meghosszabbította ezt az akciót. Egészen augusztus végéig gyűjthetők tehát a pontok. Az akció végén, de akár már július 1-től értékes nyereményekre, például fürdőjegyekre válthatók be az összegyűjtött pontok.

Március 22-től a szolgáltatási területen lévő óvodák számára is meghirdették a szelektív gyűjtés hónapját. Az ovisok a Föld Napjáig, azaz április 22-ig gyűjthették elkülönítve a papír, a műanyag és a fémhulladékot. Az óvodáktól szelektíven gyűjtött hulladékot már beszállították, megmérték és összegezték.

A szolgáltatási terület legkisebb polgárai közel tizenháromezer kilogramm szétválogatott hulladékot gyűjtöttek össze. Pénteken, valamint a jövő hét elején minden, a versenyben részt vevő óvoda megkapja az összegyűjtött pontoknak megfelelő értékű ajándék játékcsomagot, közölte az Alisca Terra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában