fejlesztés

2018.06.12. 19:35

Megújult a gyönki városháza

TEOL, fotók: beküldött képek

Ma adta át a felújított Városházát Katz Gyula polgármester és Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök Gyönkön – tette közzé a Tolna Megyei Önkormányzat. A közleményből kiderül, a vezetők ünnepélyes keretek között vágták át a nemzetiszín trikolórt az épület előtt, amelyet egy közel 62 millió forintos TOP-projekt keretében korszerűsítettek.

Fehérvári Tamás beszédében kiemelte: a TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) források megyeszerte hozzájárulnak a települések esztétikai és gazdasági épüléséhez. A pályázati forrásoknak köszönhetően sok helyen kezdhettek bele különböző fejlesztések megvalósításába, s Gyönkön már a Városháza is megújult – mutatott az épületre az elnök. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a hátrányosabb helyzetű települések bár nehezebben boldogulnak, mégis számos olyan értékkel rendelkeznek, melyekkel érdemes foglalkozni. Gyönk is ennek szellemében tervezi a jövőt, és a megyei önkormányzat partner lesz a fejlesztések megalapozásában.

Katz Gyula örömét fejezte ki, hogy a régóta tervezett energetikai felújítást sikerült megvalósítani. Köszönetet mondott, amiért a közös önkormányzati hivatalként működő épület többek között új nyílászárókkal, hőszigeteléssel és tetővel gyarapodott. Mint elmondta: belső felújításra még szükség lesz, de addig is együtt örül polgármester kollégáival, a hivatal munkatársaival és a városlakókkal, hiszen a városkép egy korszerű és szép épülettel lett teljesebb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában