fejlesztés

2018.07.24. 17:30

Az ellátás színvonalán javít a megújult rendelő

A mostani fejlesztéssel teljes körű korszerűsítés valósulhatott meg a döbröközi orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületén. Mindez javít az ott dolgozók munkakörülményein és az ellátás színvonalán.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Átadták a felújított orvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot Döbröközön. Az ünnepségen Farkas Róbert alpolgármester mondott köszöntőt, és ismertette a fejlesztés részleteit. Elmondta, hogy a korábbi években több pályázatnak köszönhetően javítani tudtak a körülményeken, a mostani beruházás pedig az épület minden részletre kiterjedő korszerűsítését jelenti. Erre 2016 tavaszán nyújtott be pályázatot az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, és nyert el több mint 20 millió forintot, amelyhez közel 1,2 millió forint önerőt tettek hozzá.

Új belső burkolatot kapott az épület, korszerűsítették a fűtést, a teljes villamos hálózatot, valamint cserélték a tetőszerkezetet és szigetelték a födémet, illetve a rendelő mögött kialakítottak egy térkövezett parkolót. A pályázat révén eszközbeszerzésre is tudtak pénzt fordítani, így új egészségügyi eszközöket, bútorokat vásároltak. Mindez javít az ott dolgozók munkakörülményein és az ellátás színvonalán.

Farkas Róbert hozzátette, hogy reményeik szerint a fejlesztés hozzájárul a település népesség megtartásához és a lakosság életminőségének javulásához.

Az alpolgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik kivették a részüket a beruházás megvalósításából, illetve az egészségügyi intézmény dolgozóinak és a lakosságnak a türelemért.

Az ünnepségen részt vett Ribányi József, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint a térség polgármesterei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában