Egy jó kávét, szomszéd?

2018.07.17. 13:39

Bejárták a tanyákat Mocfától Görögszóig

Munkatársunktól

Lezárult a Szőlő-Szem tanyavédő egyesület Egy jó kávét, szomszéd? mottóval indított projektje. Az elnökség tagjai reggelente felkerestek egy-egy tanyagazdát, hogy egy finom, gőzölgő kávéval lepjék meg. A programhoz a kávét az országszerte ismert szekszárdi barista, Tóth Sándor ajánlotta fel. A forró ital mellett meghallgatták a tanyavilágban élők problémáit, hogy segíthessenek választ keresni a felmerülő kérdésekre, és osztozhassanak örömükben, gondjaikban. Baloghné Gaál Zsófia, az egyesület alelnöke elmondta, igen sikeres volt az akció, sok ismerettel, élménnyel gazdagodtak, és nem utolsó sorban sok tanulsággal járt a program. Különösen arra világított rá, hogy milyen nagy különbségek vannak a területek között, és hogy mennyit számít az ott élők komfortérzete, mindennapjai szempontjából hogy milyen a szomszédság. Ahol jó a közösség, összejárnak a szomszédok, segítik egymást, figyelnek egymásra. Ugyanakkor akár egy ember is tönkre tudja tenni a jó kapcsolatot, az együttműködést. Az elnökség összesen húsz helyszínen járt, Görögszótól Mocfáig bejárták a szekszárdi tanyavilágot.

Arról is hírt adtunk, hogy az egyesület vonóhoroggal és utánfutóval szeretné felszerelni a Suzukiját, hogy tűzifát és élelmiszert tudjanak szállítani, valamint segíteni a tanyagazdák munkáját, például a fent említett szemételszállítás és szurdoktakarítás esetén is. Eddig nyolcvanhatezer forint értékben kaptak felajánlást, de még többre lenne szükségük, hogy a terv vlaóra váljon. Akik segíteni akarnak, az aálbbi bankszámlaszámon tehetik meg: Hungária Takarékszövetkezet, Szőlő-Szem Egyesület. Bankszámlaszám: 71900058-10037366. Közlemény: adomány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában