Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság

2018.07.26. 15:30

Pályázati pénzzel segítik a tűzoltókat

Mauthner Ilona

New York, 2018. április 8. Tűzoltóautók a New York-i Trump-toronynál, amely kigyulladt 2018. április 7-én. Az épület Donald Trump amerikai elnök otthona és vállalatbirodalmának irodái is itt találhatók. A lángok az épület 50. emeletén csaptak fel. (MTI/AP/Andres Kudacki)

Fotó: Illusztráció

Ahhoz, hogy idén a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság megfelelően tudjon működni negyvenegy és félmillió forintra van szükség, a feladatok biztonságos ellátásához pedig kilenc főállású és tizenöt önkéntes tűzoltó munkájára, mondta dr. Bozsolik Róbert polgármester, aki egyben a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság Köztestület elnöke. Az év elején tervezett költségvetésből azonban csak 33,1 millió forint bevétel áll rendelkezésre. A bevételi hiány 8,4 milliós összegét pályázati források segítségével igyekezett az önkormányzat előteremteni.

A központi költségvetésben új elemként megjelent az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatása. A rendelkezésre álló összeg felosztása érdekében pedig az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki, melynek pozitív elbírálását követően bérrendezésre 2,6 millió forint, a költségvetésben nem tervezett eszközbeszerzésre pedig négymillió forint támogatást nyert el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában