akadályhajtás

2018.07.19. 15:30

Pincehelyen versenyeztek a fogathajtók

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Kimagasló részvétellel rendezték meg szombaton a Pincehelyi Lovassport Egyesület fogathajtó versenyét. Oszkó Ferenc elnök elmondta, hogy harminckilenc kettes fogatot és hat pónifogatot neveztek a különböző kategóriákban meghirdetett akadályhajtásra.

A kettes fogatok C kategóriájában Nagy Péter (Tolna-Mözs) lett az első, Fritz József (Paks) a második és id. Semjén Attila (Mezőszilas) a harmadik. D kategóriában Bodnár József (Pincehely) végzett az élen, őt Miklós János (Paks) és Tibai Réka (Paks) követte. A pónifogathajtók C kategóriájában Végi Tibor (Solt) szerezte meg az első helyet, Schmidt Zoltán (Pincehely) lett a második, Dölles Csaba (Pincehely) a harmadik. A D kategóriának egyetlen indulója volt a pónifogathajtók között: Kertész Mónika.

A pontgyűjtő versenyben a kettesfogathajtók között Hatala Roland (Pincehely) lett az első, mögötte Farkas Géza (Zomba) és Lilinger Dániel (Paks) végzett. A pónifogatok esetében Végi Gábor (Pincehely) volt a legeredményesebb, Dölles Csaba a második, Schmidt Zoltán pedig a harmadik helyen végzett.

A nézők versenyen kívül bemutató, gyakorló jelleggel egy-egy egyes- és négyesfogathajtást is láthattak, illetve a két forduló közti szünetben pusztaötös csikós bemutató szórakoztatta az érdeklődőket. Oszkó Ferenc kiemelte, hogy a gyerekekre is gondoltak, így ha nem kötötte le őket a fogathajtás, légvár és pónikörhinta várta őket a lovaspálya körül.

A Pincehelyi Lovassport Egyesület következő nagy versenye szeptemberben lesz, akkor a kettes pónifogatok C kategóriájának országos döntőjét rendezik a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában