programajánló

2018.07.20. 15:30

Sok érdekes programmal jön az idei Tarka-fesztivál

Árki Attila

Fotó: Mártonfai Dénes

Rendkívül sok érdekességet, újdonságot, változatos programot és persze nem utolsó sorban nagyszerű szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget kínál az augusztus 10-11-én sorra kerülő XVIII. Tarka-Marha Fesztivál. Sajtótájékoztatón ismertették csütörtökön a szervezők a közelgő rendezvény programját, érdekességeit.

Filóné Ferencz Ibolya polgármester mindjárt kezdésnek egy örömteli hírről számolt be. A Tarka-Marha Fesztivál minden évben testvérvárosi találkozó is egyben. Ennek kapcsán pályáztak és nyertek 16630 eurót, amely összeget a „Toleranciával Európa szívében” – 2018. évi testvérvárosi találkozó Bonyhádon elnevezésű programsorozat megvalósítására fordítják. Mindennek az ad még különös jelentőséget, hogy idén ünneplik a Tardoskeddel fennálló testvérvárosi szerződés 20. évfordulóját. Sokrétű, színes programot terveztek kiállításokkal, streetfood partyval, ünnepi testületi üléssel, konferenciával, családi és gyermekprogramokkal.

– Sajnos idén még nem a művelődési központ mögött készülő új rendezvénytéren tartjuk a Tarka-Marha Fesztivált – folytatta Filóné Ferencz Ibolya. – A kivitelezővel kötött szerződés szerint ennek szeptemberben kell elkészülnie. Így a Szabadság téren és környékén lesz a rendezvény, az ott lakóktól, üzlettulajdonosoktól most nagyobb türelmet kérünk az útlezárások, korlátozások miatt.

Dr. Füller Imre, a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének vezetője elmondta, természetesen idén is országos agrárfórummal nyitják a fesztivált, az előadások a művelődési központ színháztermében lesznek.

Juhász Józsa, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ igazgatója a szórakoztató programokat ismertette, kiemelte a két nagy, közönségvonzó produkciót: pénteken Freddie, szombat este pedig Fenyő Miklós lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában