Van hely a töltéshez

2018.08.17. 18:20

A szekszárdi fürdőnél kapott helyet az E-töltő állomás

Elektromos töltőállomást adtak át pénteken Szekszárdon. Ez már a második a városban.

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Újabb elektromos töltőállomás áll rendelkezésre a megyeszékhelyen, amelyet pénteken adott át Ács Rezső polgármester és Szilágyi Zoltán, a Magyar Villamos Művek (MVM) Partner Zrt. elektromobilitási osztályának vezetője. A töltőállomás a szekszárdi fürdő parkolójában kapott helyet. A városvezető elmondta, hogy az MVM stratégia együttműködési megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok Szövetségével, és ennek részeként térítésmentesen elvégezte tíz szekszárdi intézmény energetikai vizsgálatát, és az együttműködés következő lépéseként adták át az elektromos töltőállomást.

Ez már a második a városban, korábban a piactéren helyeztek használatba egyet. Ács Rezső kiemelte, hogy egyre többen járnak hibrid vagy elektromos autóval, és a város is elkötelezett a környezettudatosság iránt. Azt tervezik, hogy a jövő év végéig hét e-töltőállomás legyen elérhető Szekszárdon, köztük egy villámtöltő, amely néhány perc alatt képes feltölteni az autó akkumulátorát. A most átadott állomás egy gyorstöltő, amellyel ez egy-három óra alatt lehetséges. A töltés a használók számára ingyenes, annak költségeit a város viseli.

Szilágyi Zoltán arról beszélt, hogy stratégiai céljuk komplex szolgáltatást nyújtani, és ennek erős alapja egy elektromos töltőállomás hálózat kiépítése. Mint mondta, a villámtöltőknek az országos átjárhatóságban van szerepe, míg a gyorstöltők elsősorban a helyben élők mindennapjait könnyítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában