Bátaszéki Varrókör

2018.08.29. 19:10

Díszszalagot kapnak a besigheimi tűzoltók

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

A hetedik díszszalagot készítették el a Bátaszéki Varrókör tagjai, akik nemcsak a maguk szórakoztatására varrnak-hímeznek, hanem felkéréseknek is eleget tesznek.

Különleges nap volt a mai a hölgyek életében, amikor is Bátaszék testvérvárosa, Besigheim tűzoltóinak készített díszszalagot adták át a bátaszéki önkéntes tűzoltóknak a városi könyvtárban. Sági Lajosné, a könyvtár vezetője, aki egyben a varrókör tagja is, elmondta, hárman – Farkas Andrásné, Kemény Lajosné és Sági Lajosné – dolgoztak az ajándékon. A feladatokat elosztották egymás között, volt aki a motívumokat rajzolta meg, volt aki csak a betűket és a számokat hímezte ki, és volt aki a szalagot készre varrta. Az egész nyaruk ráment a munkára.

A díszszalagnak kék selyem az alapanyaga, erre tűzoltósisakok, évszámok és a két település – Bátaszék, Besigheim – címere került, hímezve. A nemzeti színű szalaggal átkötött ajándékot az önkéntes tűzoltók nevében Treszner József vette át Sági Lajosnétól. A díszszalaghoz egy adománylevelet is mellékeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában