fejlesztés

2018.08.26. 15:15

Kész a felújítás első üteme

Befejeződött a Bogyiszlói Tájház oromzatának felújítása, amelyet kedden tekintett meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Magyarországi Tájházak Központi Igazgatóságától érkezett, néprajzosokból álló bizottság.

Hanol Erzsébet

Kaposi Ildikó, a tájház vezetője elmondta, hogy július elején kezdődött a felújítás. Erre egymillió forintot nyertek a Kubinyi Ágoston Programban, amelyet muzeális intézmények szakmai fejlesztésére írt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tájházvezető hozzátette: a munka első lépése a villamos vezeték áthelyezése volt, amelyhez az önkormányzat biztosította az anyagi fedezetet.

A századfordulón épült ház oromzatát archív fotó alapján állították helyre korabeli formájában, a munkát egy tolnai vállalkozó végezte. Az ingatlan azon kevés épület közé tartozik a faluban, amelyek nem omlottak össze az 1956-os jeges áradás során. Tájházként 2007 óta működik, és mostanra több mint 1200 leltározott tárgyat őriz.

A fejlesztést folytatni szeretnék, és újabb ütemként a külső homlokzat felújítását tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában