Egy szikra okozhatta a tüzet

2018.08.16. 19:00

Már zajlik a helyreállítás a pálfai templom tetőszerkezetén

Hanol Erzsébet

Fotó: TMKI

Lángra kapott kedden este a pálfai református templom tetőszerkezete. Az épület hátsó, félköríves tetőszerkezete a csúcsdísz alatt körülbelül két négyzetméteren égett. A lángokat a sárbogárdi hivatásos tűzoltók kívülről két vízsugárral fojtották el, majd a tetőszerkezet átizzott részeit is eloltották. A munkálatokban a simontornyai önkéntes tűzoltók segítették a hivatásos egységeket.

A családjával a parókián élő Görgey Géza, jelenlegi kajdacsi, volt pálfai lelkész elmondta, hogy tetőszigetelést végeznek a templom épületén, és vélhetően egy megbúvó, az esti szeles időjárástól erőre kapó szikra okozhatta a tüzet. Őt a szemben lakó idős hölgy értesítette, miután észrevette a füstöt. Hívták a tűzoltókat, akik két órán át, derekasan dolgoztak – mondta a lelkész. Azt is kiemelte, hogy a szigetelést végző szakemberek vétlenek, csupán a véletlen okozta a tüzet, és a kivitelező magára vállalta a helyreállítás költségeit. Néhány szarufát kell kicserélni, amihez már hozzá is kezdett egy ács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában