Tolna Megyei Diáksport Tanács

2018.08.29. 11:32

Nincs meglepetés, Kozmann az elnök

Tisztújító közgyűlést tartott a Tolna Megyei Diáksport Tanács (DST).

Balázs László

Fotó: Máté Réka

A gyűlésnek, illetve a testnevelő tanárok tanévkezdő értekezletének helyet adó Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatója, Andorka Gábor rövid nyitánya megadta a tanácskozás alaphangját: „Jó tanácskozást, jó értekezletet!” A kiváló hangulat egészen a zárásig megmaradt, bár az esemény egyperces gyászszünettel kezdődött, az elhunyt dunaföldvári pedagógus, Kerekes Péter emlékére. Az új generáció egyetlen tagjaként egyedül Varga László állt fel, hogy bemutatkozzon kollégái előtt. Az ifjú tanár Tolnán kezdi meg akadályokkal és buktatókkal teli pályáját. Ezt követően Ónodi Szabolcs, a Tolnai Megyei Testnevelő Tanárok Egyesületének alelnöke három, már nyugdíjas korú testnevelőt köszöntött. Mint mondta Tarr Imre, Galambos János és Fazekas Gáspár is egyéniség, a gyerekek követendő példaként tekintenek rájuk. A Petőfi-gimnázium volt igazgatója megjegyezte, ahol egy testnevelő tartósan megjelenik, arculatot is ad az iskolának.

Tarr Imre szerint tudni kell abbahagyni, 68 évesen döntött úgy, hogy már csak az edzősködéssel foglalkozik. S hogy nem csinálja rosszul, jelzi, hogy két atlétája is kijutott az ifjúsági Európa-bajnokságra. Galambos János 1974-ben végzett, Nagyváradról érkezett Szekszárdra, ahol 28 évet dolgozott. Játszani jó, játszani fontos – szólt jó tanácsa a megjelentek felé, hozzátette, nincs még egy ilyen szak, hiszen mindennap találkozhatnak a tanítványokkal. Ebben legyen sok örömük – húzta alá.

A dél-dunántúli régió szakmai díjának átadása következett: a Pécsi VSK egykori remek edzőjéről, Verbőczi Józsefről elnevezett elismerést Tarr Imre és Csábrák János vehette át Gyulai Miklóstól, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökétől és Csillag Balázstól, a MASZ regionális igazgatójától.

Következett a közgyűlés, ahol a nagy meglepetések elmaradtak. A levezető Gaál László ismertette és megszavaztatta az öt napirendi pontot. Ezek között szerepelt az elnökségi beszámoló, a felügyelő bizottság beszámolója, a tisztújítás, az alapszabály módosítása és egyebek címszó alatt hozzászólások, észrevételek. Negyvenhárom iskola képviselője jelent meg, negyvenkettő szavazott is. Voksoltak az elnök és titkár, illetve tíz elnökségi tag személyére. A szavazásnál negyvenegy érvényes szavazat mellett egy érvénytelen volt. A régi-új elnök negyven támogató voksot kapott, az elnökségi tagok pedig negyvenegyet.

Titkárt és elnökségi tagot választottak

A Tolna Megyei Diáksport Tanács új irányító testülete. Elnök: Kozmann György. Titkár: Földesi Gyula. Elnökségi tagok: Völgyi István (Bonyhád), Poór József (Paks), Kilián Zsolt (Decs), Zalakovics Gábor (Szekszárd), Balaskó László (Hőgyész), Pittinoné Kutas Erika (Kaposszekcső), Klem Zsolt (Tolna), Deák István (Őcsény), Scherer Tamás (Szekszárd) és Scheidler Géza (Bonyhád). Felügyelő bizottság, elnök: Dárdai Ferenc (Szekszárd). Tagok: Schäffer István (Bátaszék), Huszárikné Böröcz Zsófia (Szekszárd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában