tanévkezdés

2018.08.31. 20:00

Ötvenöt nap van az első szünetig

Országszerte, így Tolna megyében is már pénteken is tartottak a tanévnyitó ünnepségeket, hétfőn ugyanis megkezdődik az iskola.

TN

Fotós: Mártonfai Dénes

Szekszárdon a Babits Mihály Általános Iskolában tegnap 17 órától a hagyományoknak megfelelően rendezték meg az ünnepséget. A gyerekek műsorát követően Botos Ilona, az intézmény vezetője nyitotta meg a 2018/2019-es tanévet. Beszédében egyebek közt arról szólt, hogy izgalmas tanév előtt állnak, idén ünnepli ugyanis az iskola fennállásának hatvanadik évfordulóját, névadójuk pedig 135 évvel ezelőtt született. November huszonhatodika, Babits Mihály születésnapja köré három napos ünnepségsorozatot szerveznek. Nagyon örülnek az iskolaépület felújításának, hangsúlyozta az intézményvezető és elmondta, hogy náluk is harmadikán indul a tanév, a tanítás azonban csak csütörtökön kezdődik, előtte tanítás nélküli munkanapok lesznek.

A szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában nem fejeződött még be a mosdók felújítása, ez azonban nem befolyásolja a tanévkezdést, hiszen van megoldás a problémára. Simon Andrea igazgató elmondta, hogy a főépület három szintjének mosdói nem készültek el, de várhatóan szeptember közepére befejeződik a felújítás. A diákok és az iskola dolgozói számára konténeres mosdókat biztosítanak, illetve az épület más részeiben rendelkezésre állnak a mosdók. Az intézményvezető kiemelte: a felújítás kellemetlenségekkel jár ugyan, de mindenki mindent megtesz annak érdekében, hogy zavartalan legyen a tanítás, és régi vágy teljesülhet azzal, hogy szép, új, tiszta mosdói lesznek az iskolának. A felújításra a város harmincmillió forintot fordított.

A 2018/2019-es tanévben az őszi szünet október 27-től november 4-ig, a téli pedig december 22-től január 2-ig tart. A tavaszi szünet 2019 április 18-án kezdődik és április 23-án ér véget. A tanítási év első féléve 2019. január 25-én zárul le, az iskolák 2019. február 1-ig értesítik a diákokat és a szülőket az első félévben elért eredményekről. A középiskolai felvételi központi írásbeli vizsgáit az érintett gimnáziumokban és szakgimnáziumokban 2019. január 19-én 10 órától tartják, míg a pótló vizsgákat január 24-én 14 órától szervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában