paksi atomerőmű

2018.08.22. 18:00

Teljes volt az egyetértés Pekárik Géza személyéről

A szakma egyöntetű támogatásával került augusztus 15-én a Paksi Atomerőmű vezérigazgatói pozíciójába Pekárik Géza, derült ki a cégvezető bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Az új vezető megtiszteltetésnek tartja kinevezését, és azt ígérte, továbbra is a legnagyobb biztonság mellett végzik az áramtermelést.

Finta Viktor

Fotó: Molnár Gyula

Gyorsan és rendben megtörtént a vezérigazgatói feladatok átadás-átvétele Hamvas István nyugdíjba vonuló és Pekárik Géza újonnan kinevezett vezető között a Paksi Atomerőműben, hangzott el a cég Tájékoztató és Látogatóközpontjában tartott sajtótájékoztatón. Pekárik Géza elmondta, miután 2017 óta ő töltötte be a műszaki vezérigazgató-helyettesi posztot, tehát belső emberként lett a zrt. első számú vezetője, így gördülékenyen zajlott a szigorúan szabályozott folyamat, amely a jegyzőkönyvek aláírásával zárult.

Az 53 éves új vezető azt is elmondta, hogy a kinevezése óta eltelt egy hét többnyire az atomerőmű bejárásával, költözködéssel, a gratulációk fogadásával telt számára, az ünnepi hosszú hétvégét pedig a családjával töltötte. Hozzátette, Pakson, a szociális szférában dolgozó felesége és egyetemista lánya is nagyon szorít neki, hogy sikeresen helytálljon az új beosztásában.

Pekárik Géza 1987-ben kezdett el dolgozni a Paksi Atomerőműben, végigjárta a ranglétrát, s mint mondta, akkor még álmában sem gondolta, hogy egyszer ő irányíthatja Magyarország legnagyobb nukleáris létesítményét. Meglepte a felkérés, amely nagy megtiszteltetés számára. Hangsúlyozta, nem számolja a napokat visszafelé, a meghosszabbított üzemidő 15-20 évnyi, majd az azt követő leszerelés is újabb óriási feladatmennyiséget jelent az ő és kollégái számára, amit szeretnének a legnagyobb biztonság mellett professzionálisan végrehajtani. Kovács Antal kommunikációs igazgató hozzáfűzte, Pekárik Géza kinevezését illetően teljes volt a szakmai egyetértés.

Az új vezérigazgató a Tolnai Népújságnak adott interjúban beszélt emellett többek között a lehetséges személyi változásokról, a Pakssal és a térséggel való együttműködésről, amelyről a lap szombati számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában