rendkívüli közgyűlés

2018.08.22. 19:21

Plusz forrásokat szavaztak meg a képviselők

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

Rendkívüli ülést tartott szerdán délután a szekszárdi közgyűlés. A megbeszélésen tette le képviselői esküjét Murvai Árpád. Mint arról már beszámoltunk, dr. Mezei László május végén lemondott. Ő kompenzációs listán szerzett mandátumot, jelölő szervezete, az MSZP Murvai Árpádot delegálta a helyére.

Szekszárd abban a szerencsés helyzetben van, hogy több, építkezéssel járó fejlesztése is fut. Ezek azonban időnként nem csupán a megnövekedett építőanyagárak, de más okok miatt is többletforrást igényelnek. Így alakult most is néhány esetben, ezekről a képviselők döntöttek.

A városi bölcsőde fejlesztéséhez a városnak 112 ezer forinttal több önerőt kell biztosítania. Korábban a képviselők arról döntöttek, hogy az önkormányzat 2,6 millió forintot különít el erre a célra. A közel 136 milliós fejlesztés közbeszerzési eljárása várhatóan augusztus 27-ével zárul le.

Szintén a város legfiatalabbjainak és szüleinek kedvez a Kadarka utcai minibölcsőde létrehozása. Itt a kivitelezési munkákat a tavasszal elkezdték. A könnyűszerkezetes épületek bontásakor azonban kiderült, hogy az épületek alapozása jóval nagyobb alaptestekkel készült, mint amit a tervező feltételezett és tartószerkezetileg indokolt lett volna, illetve ismeretlen közműcsatornák is húzódtak az épület alatt, amelyek bontása nem szerepelt a kiadott tervdokumentációban. Mivel az így jelentkező plusz bontási munkákat előre nem lehetett látni, pótmunkaként kell megrendelni.

A támfal építése is tartogatott meglepetéseket. Kiderült, hogy annak tervezett hossza nem elegendő, és indokolt a partfalat jobban megtámasztani. A nem várt akadályok elhárítása közel négymillió forinttal terheli meg a város költségvetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában