a nyár hala

2018.09.10. 17:12

Az utolsó, azaz augusztus hónap halát keressük!

Nagy örömünkre majdnem töretlen népszerűséggel zajlott végig a TEOL és a Tolnai Népújság közös nyári halfotó versenye. Az elmúlt hónapban is szebbnél szebb példányokkal örvendeztettek meg minket megyénk pecásai, melyek közül heti rendszerességgel eldönthették olvasóink, melyik a legszebb.

Kvanduk Bence

Fotó: Makovics Kornél

Miután augusztus hónap minden hetének halát megszavazták olvasóink, eljött az ideje, hogy a nyertesek egymással is összemérjék fogásaikat. Az elmúlt hónap hetei alatt zajló versenyeken sorrendben Dorn Dánielnek, Lépő Kristófnak, Huszka Péternek, Régi Rolandnak, majd végül Dán Jánosnak szavazták meg A hét hala címet. Ezáltal egy következő körbe léphettek az említett versenyzők, akik most Augusztus hala címért, valamint A nyár hala versenyben való részvételért mérik össze fogásaikat az önök szavazatai által.

A győztesek ma vehették át szerkesztőségünkben az első körben nyújtott kiemelkedő teljesítményük jutalmát, egy Tolnai Népújság ajándékcsomagot.

Tehát a kérdés: Ki fogta ki augusztus halát?

/A képekre kattintva bővebben is tájékozódhat a fogásokról/

Kicsivel éjfél előtt akadt horogra ez a szép példány.

Augusztus első hetének nyertese, Dorn Dániel kérdésünkre elmondta, 2000-ben vizsgázott, azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal folyamatosan pecázik. Édesapja – aki egyébként elnyerte a július hala címet – által találkozott a horgászattal, a környezet, a természet fogta meg. Kiemelte, hogy nem kimondottan a versenyzés miatt szerette meg. Legnagyobb fogása egy 17,68 kilós ponty, amivel egy versenyt meg is nyert. Célja, ahogy az igazi horgászok mondják, mindig a legnagyobb hal kifogása. Jövőre a szálkai tó „bevételét” tervezi, ahol egy 20 kiló fölötti példányt szeretne kicsavarni. Mint mondta, a helyi vizek vonzzák, itt szeretne rekord halat kiszedni. Idén elég sokat tudott vízpartra menni, hiszen míg eddig csak hobbiként űzte, már munkája is a horgászathoz köti.

Ez a 9,1 kilogrammos szép amur Bogyiszlón, a Holt-Dunán akadt a horgára

Második heti győztesünket, Lépó Kristófot nagyapja ismertette meg a pecázás csodás világával. Öt éves volt a fiú, amikor először elvitte csónakból pecázni. Persze ekkor még Kristóf, saját bevallása szerint, nem bírta túl hosszan a várakozást. Ezt követően egyre jobban megtetszett neki, hogy ebben a a szép környezetben töltheti idejét, így egyre gyakrabban csatlakozott nagyapjához. Rekordjai közé tartozik egy 16 kilós amur, egy 8,30 kilós ponty, illetve egy 1 kiló közeli compó. Idén nyáron nagyon sokszor el tudott menni pecázni, de tanév közben nehezen tudja a programjával egyeztetni. Voltak már egyébként Akasztón, de leginkább a megyében horgásznak. Egyszer Esztergomba szeretne eljutni még a botjával. Célja egy harcsa, valamint egy 10 kiló feletti ponty kifogása.

A képen látható gyönyörű pontyot augusztus 03-án fogta a Mókus horgásztavon

Harmadik győztesünknek sajnos nem volt ellenfele, így repülő rajtot vett a következő kör és az Augusztus hala cím felé. Huszka Péter elmondta, gyakorlatilag mióta az eszét tudja, jár horgászni. Családja – szülei, nagyszülei – mind horgásztak, mondhatni beleszületett a pecázásba. Leginkább a fogás élménye, a természet szépsége, ami miatt beleszeretett a sportba. Pontyból 15 kiló a rekordja, amúrból 12 és süllőből egy 6 és fél kilós. Ő is azt mondta célja mindig a legnagyobb hal kifogása. Megjegyezte az változó, hol horgásznak, sokfelé eljárnak, de kiemelni nem tudna egyet se közülük, viszont egyszer az Ebro folyóhoz mindenképpen szeretne ellátogatni. Végül azt is megtudtuk, hogy hetente egyszer legalább el szokott tudni menni pecázni.

Roland a tolnai felső holtágnál emelte ki július 24-én ezt a méretes, 18,46 kilós amurt

Az utolsó előtti hét nyertese Régi Roland 13 éve jár már horgászni, tehát 3 éves korában ugrott fejest a sportba. Kedvenc helye a tolnai felső holtág, ahol tanyájuk is van, így nyáron minden nap el tudnak menni pecázni. Eddigi rekordja, egy elképesztő 40 kilós busa. Természetesen ezek után ennek megdöntése előkelő helyen szerepel a kipipálandó célok között, de egy harcsát is szeretne egyszer partra húzni.

A 9 éves horgász a mutatós tőpontyot a Decsi tavon fogta

Utolsó heti győztesünk szintén egy ifjú titán lett, a mindössze 9 éves, Dán János. Már hat éve, azaz három éves kora óta pecázik. Egy 13 kilós ponty az eddigi rekordja. Egyelőre szüleivel jár a tavak mellé, nyáron gyakrabban, mint iskola időben. Elmesélte sokfelé mennek, de leginkább a tolnai felső holtághoz szeret járni. Leginkább a halak kifogása, s ennek izgalma fogta meg a sportban. Jelenlegi célja egy 15 kilós ponty, és aztán mindig a legnagyobbat megdönteni.

Szavazzon kedvencére, hogy továbbra is versenyben maradhasson az értékes nyereményekért, azaz egy 60, egy 40, valamint egy 20 ezer forintos vásárlási utalványért, melyet egy szekszárdi horgászboltban vásárolhatnak le!

[eweb-voting id="1270405"]

(Borító fotónkon a díjazottaknak a szerző Kvanduk Bence (jobb szélen) adja át a díjakat /balról jobbra/ Dorn Dánielnek, Huszka Péternek, Lépő Kristófnak, Régi Rolandnak és Dán Jánosnak.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában