fogathajtó verseny

2018.09.24. 18:10

Komárom-Esztergom megyei hajtó nyerte a döntőt

Balázs László

Fotó: Gottvald Károly

Huszonöt indulója volt az ország minden részéből a helyi lovassport egyesület által szervezett póni kettes fogatok akadályhajtó döntőjének – mondta Oszkó Ferenc, a Pincehelyi Lovassport Egyesület titkára. A két fordulóból álló megmérettetésre nyolc megye tudott csapatot kiállítani, három megyéből voltak egyéni indulók is.

A C, azaz „felkészítő” kategóriában csak akadályhajtás van, ellentétben az A-val és B-vel, ahol díj-, maraton- és akadályhajtás is szerepel a versenyprogramban. Az egyéni versenyben az első hat helyezett kupát, a dobogósok érmet vehettek át. A csapatoknál minden tag érmet és emlékplakettet kapott. Az esemény kiemelkedő része volt a komáromi Hamza Viktória szabadidomítási bemutatója. Amit a nézők láttak, sokkal több volt idomításnál, inkább varázslatnak mondanánk, annyira együtt mozgott, lélegzett, létezett ló és kutya a gazdájával.

Hamza Viktória világszáma nagy sikert aratott Fotó: Gottvald Károly

Eredmények, egyéni: 1. Nagy János (Etei SE, Komárom-Esztergom megye ), 2. ifj. Végi Tibor (Első Magyar Pónifogathajtó SE Solt, Bács-Kiskun megye), 3. Kiss Márk (Jászárokszállási VSE, Jász-Nagykun-Szolnok megye).

Csapat: 1. Jász-Nagykun-Szolnok megye, 2. Szabolcs.Szatmár-Bereg megye, 3. Győr-Moson-Sopron megye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában