Minden kismamát és babát várnak

2018.09.30. 09:30

Sünizene, avagy Anya játssz most velem!

Minden kismamát és babát várnak szerdánként a közös játékra, beszélgetésre, csereberére.

Mauthner Ilona

Tavasz óta minden csütörtök délelőtt találkoznak a Petőfi Sándor Művelődési Házban a kismamák és babáik. Így volt ez tegnap is. Ez ugyanis remek alkalom arra, hogy néhány órát együtt töltsenek. Ilyenkor jut idő játékra, zenére, előadásokra és beszélgetésre. Emellett lehetőség van babaruhák, játékok csereberéjére is.

Az ötletgazda és szervező, Kern Kata második gyermekével van gyesen. Mint elmondta, az első közös program tavasszal volt, Hordozós klub néven. Ennek akkora sikere volt, hogy úgy döntöttek, rendszeresek lesznek ezek a találkozók. A tegnap délelőtt tematikája a Süni zene, vagyis a zenés, játékos foglalkozás volt, amelyre tizenöt apróság és a mamája ment el. A program – a tematikától függetlenül – soha nincs kőbe vésve, és bárki csatlakozhat hozzájuk. A beszélgetések során minden olyan probléma szóba kerül, ami az anyukákat éppen foglalkoztatja. Szakértő segítségük is van, a csoportnak ugyanis tagja – egy éves kislányával együtt – egy védőnő is. Tőle számtalan hasznos tanácsot kapnak a kismamák. Szó esik a mozgásfejlődésről, a hozzátáplálásról, és arról is, hogyan enyhíthetők a fogzás miatti kínok. Arról is faggatják, hogy szabad-e engedni, hogy az ujját szopja a baba, vagy inkább cumit adjanak neki. A szervező szerint elmaradhatatlan téma a szülés élménye is.

Kern Kata elmondta, a találkozásokat önerőből igyekeznek megvalósítani. A művelődési ház vezetése nagy szeretettel fogadja őket, de sajnos nincs állandó helyük. Az éppen kijelölt szobát rendezik be szőnyeggel, játékokkal. A fontos azonban mégis az, hogy lehetőségük van gyermekükkel és más anyukákkal minőségi időt együtt tölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában