Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

2018.10.31. 17:30

Az iszapelöntéstől véd a felújított árok

Ünnepi esemény helyszíne volt Kakasd néhány napja. Lapunk is rendszeresen beszámolt azokról a sajnálatos eseményekről, amikor egy-egy nyári felhőszakadás után a települést elöntötte a víz, a sár, az iszap. A csapadékvíz-elvezető rendszer átgondolt fejlesztésének egyik fontos állomása érkezett el most egy megvalósult beruházás átadásával.

TN

Fotó: Ótós Réka

A község önkormányzata több mint 83 millió forintból újította fel – mintegy 358 méteres hosszban – a falu egyik csapadékvíz-elvezető árkát. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, az Európai Unió támogatásával valósították meg a „Kakasdi belterületi vízrendezés II. ütem” elnevezésű beruházást. A jelenleg megvalósult fejlesztés kapcsolódik a 2011-ben – első ütemben – elkészült beruházáshoz. Most a vízelvezető felső szakasza újult meg műszaki és esztétikai szempontból egyaránt. Dr. Gábor Ferenc megyei főjegyző óvodások segítségével járult hozzá, hogy a vízelvezető árok környéke növényekkel is szépüljön.

Az árokrendezés sok évtizedes probléma megoldását jelenti a Kakasdon élő emberek számára – hangzott el a beruházás átadása kapcsán az elmúlt héten megtartott szemléletformáló ünnepi eseményen. A Rákóczi utca templom melletti szakaszánál szerveztek a helyiek növénytelepítési akciót, melynek keretében gyümölcsfákat ültetett többek között dr. Gábor Ferenc, a Tolna Megyei Önkormányzat Hivatalának főjegyzője is a gyerekekkel közösen. Mint elmondta: öröm számára, hogy a megye mind szakmai támogatással, mind személyes jelenléttel segíthette a projekt megvalósulását. A főjegyző reményét fejezte ki, hogy Tolna megye fejlesztései által még zöldebb, még biztonságosabb és komfortosabb otthona lesz az embereknek.

Lakossági fórumot tartottak

Sebestyén Gábor, Kakasd alpolgármestere a Makovecz Imre tervezte faluházban megtartott projektzáró lakossági fórumon szólalt fel. Beszédében azt a reményét fejezte ki, hogy a településen élő emberek igényeinek megfelelő fejlesztésekkel és a jövőben megvalósuló harmadik ütemmel véglegesen megoldódik a rendszeresen nagy gondot okozó csapadékvíz elvezetésének problémája a település ezen részén. Sebestyén Lajos műszaki ellenőr csatlakozott az alpolgármester által elmondottakhoz, majd ismertette a projekt részleteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában