Illés Tamás

2018.10.05. 17:34

Kitüntető díjat érdemelt a fáradhatatlan szervező

Illés Tamás Közjóért kitüntető díjat kapott Szekszárd Város Napján. Közösségi szervezőként számos olyan kezdeményezés fűződik a nevéhez, amely a város jó hírét növeli.

Budavári Kata

Illés Tamás azt mondja, hogy mivel nem tüke szekszárdi, ezt a hátrányt igyekszik ledolgozni, és ezért játszik ilyen sok hangszeren. Csakhogy már főiskolásként ifjúsági- és filmklubot szervezett, azaz minden jel arra mutat, hogy szó sincs itt semmiféle hátrányról, egyszerűen így van összerakva, szeret tervezni, szervezni. Ráadásul Közjóért kitüntető díjat kapott Szekszárd Város Napján, így egészen biztosan jól végzi a dolgát közösségi szervezőként.

Vannak, akik szerint Illés Tamás „volt már minden, csak akasztott ember nem”. Annyi igaz ebből, hogy felsorolni is nehéz a hely szűke miatt azokat a szervezeteket, amelyekben tevékenykedett és azokat a kezdeményezéseket, amelyek tőle származnak, és sikerre vitt.

A Magyar Közgazdasági Társaság megyei titkára, a Tehetségekért Alapítvány kurátora. Nyitottságának köszönhetően székely góbé létére a Szekszárdi Magyar–Izraeli Baráti Társaság titkára. Ezzel kapcsolatban elmondta több színházi előadást hoztak már a városba, és nagy sikere volt a tavalyi kántor koncertnek. Lelkes kultúra fogyasztó, szeret színházba járni, szívesen látogatja az ország összművészeti fesztiváljait, és operabérlete is van. Érdeklődésük ezen a téren egyezik a feleségével, aki az utóbbi időben szalonbéli munkájában is segíti. A közéleti szerepvállalás egyébiránt nem könnyítette meg a család életét, annak idején a Városi Örömünnepek szervezése egy hónapig is eltartott. De megérte, hiszen nagy sikerek voltak.

Évtizedes szálak kötötték a Bartina Néptánc egyesülethez, egyik alapítója volt a szekszárdi Rotary Clubnak, alelnöki, majd elnöki teendőket látott el a Szekszárdi Civil Kerekasztalban. Az alapítástól kiveszi a részét a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei munkájából, amelynek társelnöke is volt, és ma is állhatatos szervezője az év egyik legrangosabb eseményének, a Prima díjátadó gálának.

Már húsz éve működik a Szalon

A Vállalkozói Szalon a szó legjobb értelmében vett helyi gazdasági lobbipont. A meghívott előadókat tekintve számban és még inkább elismertségben is igen figyelemre méltó a névsor. Zwack Péter üzletembertől Varga Mihály pénzügyminiszterig, alkotmányjogász, diplomata, művész, biztonsági szakértő is járt Szekszárdon. A Szalonnak a kezdetektől fogva stratégiai partnere a Paksi Atomerőmű és a Hungária Takarék. Illés Tamás országos konferenciákra jár, hogy új előadókat találjon, a tagok is jelzik, kit látnának szívesen. Tény, hogy a klub jó híre szájról szájra terjed, így a vendégek közül többeket nem kell különösen biztatni, hogy vállalják az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában