szavazás eredmény

2018.10.03. 18:29

Olvasóink döntöttek! Dán János fogta ki a nyár halát

Tegnap délben lezárult a TEOL és a Tolnai Népújság közös, négy hónapot felölelő tematikus fotóversenye, ma pedig átvették díjukat a döntő szereplői!

Kvanduk Bence

Fotó: Makovics Kornél

Az elmúlt nyáron minden héten dönthettek olvasóink arról, hogy ki fogta ki az adott hét halát. Ezek a fogások aztán megmérkőztek a következő hónapok elején a Június (Danóczy Nándor), Július (Dorn Ernő) és az Augusztus (Dán János) hala címért. Miután ezek a szavazások lezárultak, múlt hét kedden elindítottuk az utolsó fordulót, ahol a hónapok fogásai mérkőztek meg a Nyár hala címért. Mostanra pedig győztest is hirdethettünk, és a díjazottak is átvették nyereményük.

Az ifjú titán, a 9 éves Dán János nem sokkal, de maga mögé utasította tapasztaltabb versenyzőinket. Összesen 4423 voksot gyűjtött, ami elég volt ahhoz, hogy elnyerje fődíjunkat, egy 60 ezer forintos vásárlási utalványt, melyet egy szekszárdi horgászboltban vásárolhat le. Mint megtudtuk, a nyeremény egy új felszerelésbe fekteti be.

Nem sokkal lemaradva, Dorn Ernő (4167 szavazat) ért oda a második helyre, amivel egy 40 ezer forintos vásárlási utalványt nyert el. Díjátadónkon ezt fia, Dániel vette át, aki korábban szintén versenyben volt a nyereményekért. Harmadik helyre így Danóczy Nándor került, aki 20 ezer forintos utalványt nyert.

Az elmúlt hónapokban sokan próbálkoztak azzal, hogy elnyerjék a fődíjat. Összesen negyvenhárom gyönyörű halról érkezett fotó szerkesztőségünkbe, és rájuk szinte megszámlálhatatlan mennyiségű szavazat is. Csak az Augusztus hala fordulóban, több mint 17 ezer vokson osztozkodtak versenyzőink.

Galériánkban megtekintheti az összes versenyre érkezett fogást!

Ők voltak a döntő résztvevői

A szép példányt Várpalotán az S2 horgásztavon sikerült kifognia

A forduló első résztvevője, Danóczy Nándor, már 1975 óta jár pecázni majdnem minden hétvégén. Gyakran családjával szokott eljárni, viszont a sötétvölgyi tóhoz, ahol tag, egyedül szokott menni. Mint mondta, kinevelte a társakat, unokákat is, célja a szenvedélyének való hódolás mellett, hogy egy jó halászlé készüljön a fogásból. Egyszerre akár 6-7 kiló halból is főz. Eddig egy 20 kilós ponty a rekordja Tatáról, amit majd idén szeptemberben igyekszik megdönteni.

Dorn Ernő (balra) a 15,20 kilós ponttyal

Július harmadik hetében diadalmaskodni tudó Dorn Ernő elmondta, 1980-ban tette le a horgászvizsgát, és azóta folyamatosan hódol a sportnak. „Megfertőzte” a szenvedéllyel a nagybácsija és az unokabátyja. Hozzátette, talán a nyugalom az, ami megfogta benne. Napos túrákra járnak általában horgászni, ahol a cél mindig a legnagyobb hal. Rekordfogásai eddig egy 17,8 kilós ponty, egy 60 kilós harcsa, busában 38 kiló, amurban 22 kiló. Ernő versenyeken is rendszeresen részt vesz. Fiatalabb korában finomszerelékes megmérettetéseken indult, most váltott, közel 10 éve bojlis szerelékkel kergeti a halakat, így ezzel is versenyzik. Leginkább a vadvizeket kedveli, szíve csücske a Duna.

A 9 éves horgász ezt a szép 13 kilós tőpontyot fogta

Utolsó heti és havi győztesünk, valamint már fődíjasunk, Dán János. Már hat éve, azaz három éves kora óta pecázik. Egy 13 kilós ponty az eddigi rekordja. Egyelőre szüleivel jár a tavak mellé, nyáron gyakrabban, mint iskola időben. Elmesélte, sokfelé mennek, de leginkább a tolnai felső holtághoz szeret járni. Főként a halak kifogása, s ennek izgalma fogta meg a sportban. Jelenlegi célja egy 15 kilós ponty, és aztán mindig a legnagyobbat megdönteni.

/Borító fotónkon balról jobbra Danóczy Nándor, Dán János, Finta Viktor, a Tolnai Népújság főszerkesztője és Dorn Diániel/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában