átadás

2018.11.09. 13:41

Átadták a Vajda Papír új üzemét Dunaföldváron

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Átadták Magyarország legmodernebb higiéniai alappapír gyártó és feldolgozó üzemét, Dunaföldváron pénteken. A Vajda Papír tizenötmilliárdos beruházása 100 új munkahelyet teremt. Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntőjében sikertörténetnek nevezte azt, hogy a társaság kis családi vállalkozásból, nem egészen húsz év alatt multinacionális céggé nőtte ki magát. Hozzátette, reméli, hogy ez a mostani esemény csupán egy mérföldkő a kft. fejlődésében.

A magyar vállalat több mint húsz országba exportálja termékeit, 2013 óta Norvégiában is külön gyáregységük működik, kiemelt figyelmet fordítanak a környezetkímélő technológiák használatára. Magyarország legnagyobb és Közép-Európa egyik legnagyobb, száznyolcvanezer négyzetméteres területen épült, huszonhatezer négyzetméteres higiéniai alappapír gyártó egysége tizenöt hónap megfeszített munkával készült el.

A beruházást a magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásai közé sorolta és 4,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában