Wosinsky Mór Megyei Múzeum

2018.11.08. 13:00

Felpattant a Varródoboz fedele, fűszerzacskók kerültek ki belőle

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Bármennyire is meglepő, a kisiskolás fiúk éppen olyan ügyesen használják a tűt és a cérnát, mint az ilyen foglalatosságra jobban hajlamos lányok. Sőt, a Wosinsky Mór Megyei Múzeum Varródoboz elnevezésű foglalkozássorozatán még az is előfordult, hogy egy odalátogató apuka tetszetős pelenkaöltésekkel aratott elismerést.

– A Varródoboz felkért segítőinkkel együtt minden hónap első szerdáján várja a közönséget – adott tájékoztatást Szűcs Zsuzsanna múzeumpedagógus. – Ekkor bárki jöhet hozzánk a helyszínre, azaz a Vármegyeházára. Miután egész hónapban egy témát kínálunk, egyeztetés után más időpontban is fogadunk csoportokat. Ezekben az esetekben elsősorban általános iskolásokról van szó. Foglalkozásainkon egykori kézműves technikákat elevenítünk fel, legtöbbször varrunk, de hímzünk, horgolunk, kötünk és szövünk is. Alsó tagozatos kisdiákok esetén a kézügyességfejlesztés a fő célunk, ami meg is valósul: a nebulókkal együtt nyugtázzuk, hogy az addig tűt és cérnát kezébe nem fogó gyermek képesnek bizonyul ügyes varrásra.

A levendula kellemes illatot ad

Fűszerzacskók varrására invitálta tegnap az érdeklődőket Szűcs Zsuzsanna és Baka Zsuzsanna. A szövetből készített, kis alkalmatosságok virágmintákkal lettek díszesek. A remekműveket szorgos készítőik haza is vihették, otthon levendula tartalmukkal áraszthatnak kellemes illatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában