hangverseny

2018.12.27. 13:00

A Kapos Kórus adott koncertet

Varga Szilvia

Fotó: A szerző felvétele

Hagyományos ünnepi hangversenyt hallgathattak mindazok, akik advent utolsó péntekén elfogadták a Kapos kórus meghívását. A kar nem teljesen megszokott formában jelent meg a dombóvári Apáczai szakközépiskola dísztermében, új fellépőruhájukban álltak a közönség elé, annak köszönhetően, hogy Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője egymillió forinttal támogatta az együttest.

A repertoár is merőben más volt, kilenc teljesen új kórusművel örvendeztették meg a vendégeket, amelyek közül több a mai kor emberéhez talán közelebb álló modern darab volt. A közönség többször vastapssal jutalmazta az új hangzást és az ünnepi dallamokat. Magyarfalviné Haszonics Krisztina adott keretet a hangversenynek a felcsendülő dallamok közötti elbeszélésekkel, versrészletekkel és idézetek felolvasásával, így teremtve lehetőséget a belső béke megtalálásához a várakozás időszakában. A kórust Markovics Gábor karnagy vezényelte, közreműködött Pápai László ütős hangszereken, Cseke István zongorán és Kocsis Éva fuvolán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában