fejlesztés

2018.12.18. 18:10

Kerékpárút köti össze Bátaszéket és Alsónyéket

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

Ünnepélyesen is átadták ma az október 31-én befejezett valamivel több, mint egy kilométer hosszú kerékpárutat Alsónyék és Bátaszék között, amelynek megvalósítására konzorciumot hoztak létre, s kétszázhetvenhét millió forint uniós támogatást nyertek.

A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás, a települések összekapcsolását nevezte a megyei önkormányzat egyik fő feladatának, amelyhez az alsónyéki projekt is nagyban hozzájárul. A kerékpárút hasznáról szólva elmondta, hogy a munkába járást, az egészség megőrzését, a környezet védelmét és még a kikapcsolódást is szolgálja.

Ezt kiegészítve Bozsolik Róbert, Bátaszék első embere azt mondta: a településeken élők kapcsolattartását is segíti az út. A polgármester köszönetet mondott a megyei önkormányzatnak és a döntéshozóknak a fejlesztés támogatásáért.

– Tegyétek el, szükség lehet még rájuk – utalt a leendő korszerűsítésekre Dózsa-Pál Tibor, Alsónyék polgármestere, a szalagátvágó ollók visszaadásakor. A településvezető bizakodik a jövőben nyíló pályázati lehetőségekben, és örömmel üdvözölte a kerékpárút elkészültét.

Aszfalt burkolatú, kétirányú kerékpáros forgalomra alkalmas útpálya épült, biztonságos, a közlekedés minden résztvevője számára jól használható közúti, illetve vasúti keresztezés kialakításával. A beruházás során napelemes közvilágítási lámpatesteket helyeztek ki LED-es világítási rendszerrel. A pályázatnak köszönhetően szén-dioxid mentes kerékpáros beruházás valósult meg, a betoncsík hozzájárul a klímaváltozás negatív hatásainak mérsékléséhez.

Borítóképünkön: Kőműves József, a kivitelező Kész Kft. ügyvezetője, Bozsolik Róbert, Fehérvári Tamás és Dózsa-Pál Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában