jó tapasztalatokat gyűjtöttek

2018.12.05. 09:30

Megnézték a kőzetet Bodán a TETT-esek

Szeri Árpád

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Baranya megyei Boda település neve országos ismertségre tehet szert: ugyanis a község környéke is esélyes arra, hogy a nagy aktivitású radioaktív hulladékot befogadó, mélygeológiai tároló lehetséges helyszíne legyen. Ezen a nyugat-mecseki helyszínen ugyanis kiváló vízzáró tulajdonságokkal rendelkező agyagkő található.

Érthető tehát, hogy a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) szoros munkakapcsolatot tart azzal a Nyugat-Mecseki Társadalmi Információs és Területfejlesztési Önkormányzati Társulással (NYMTIT), amely a környék kilenc települését összefogva járul hozzá a lakosság tájékoztatásához. A TETT legutóbb a múlt héten járt Bodán. A Darabos Józsefné elnök vezette társulást Kovács Győző, a NYMTIT elnöke fogadta, majd tájékoztatást adott a térségben zajló kutatásról. Az RHK Kft. jóvoltából Szegő István fúrómagmintát is bemutatott. Kovács Győző elmondta, hogy az eddigi eredmények nem zárják ki az újabb kutatásokat. Darabos Józsefné – megköszönve a szakmai tapasztalatcserét – hasznosnak minősítette a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában