elismerés

2019.01.14. 13:00

Dr. Gerner Éva Arany Dísztűt kapott

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött kép

Kitüntetések átadásával egybekötött gálaműsort tartott nemrég Budapesten a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. kiváló együttesek és díjnyertes kultúrcsoportok léptek fel, köztük a Deutsche Bühne Ungarn társulata is. Az országos német önkormányzat az idei gálát az augusztusban elhunyt Heinek Ottó emlékének szentelte.

Az MNOÖ egykori elnöke két évtizeden át, számos fontos kezdeményezés révén járult hozzá ahhoz, hogy a hazai németség öntudatra ébredt, erős közösséggé formálódott és jövőt kapott – fogalmazott köszöntőjében Schubert Olívia, az MNOÖ új elnöke. Az országos gála védnöke ezúttal prof. dr. Bernd Fabritius volt. A Német Szövetségi Kormány kivándorlási kérdésekért és nemzeti kisebbségekért felelős megbízottja a német kormány nevében is megköszönte az országos és a települési német önkormányzatoknak a saját nemzetiségükért végzett áldozatos munkáját.

A gálán hárman vehették át a Magyarországi Németségért Arany Dísztűt, a német nemzetiség legrangosabb kitüntetését. Emmert József és Fuchs János mellett a Tolna megyei gyökerekkel rendelkező dr. Gerner Éva is (képünk jobb szélén). Az Unser Bildschirm szerkesztő-műsorvezetője Szekszárdon született, tizenegy éves koráig Bátaszéken élt. Több kiváló dokumentumfilmet is készített gyermekkora településéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában