gyász

2019.01.04. 15:20

Kiváló zenész és orvos volt dr. Hulin István

Forrás: TN archívum

Karácsony előtt két nappal, 77 éves korában elhunyt dr. Hulin István, a Balassa János Megyei Kórház Traumatológiai Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa, kiváló jazz-zongorista, a Szekszárd Jazz Quartet művészeti vezetője.

A korábban 16 évig Szegeden – közben öt évig Etiópiában – gyógyító traumatológus 1982-ben érkezett Szekszárdra, ahol a megyei kórház baleseti sebészeti osztályának vezetője volt egészen 2004-es nyugalmazásáig, ezután mint rendelőintézeti szakorvos dolgozott. Tizenkét évig volt a Tolna Megyei Orvosi Kamara elnöke, kórházi munkája mellett igazságügyi szakértői, illetve sportorvosi tevékenységet végzett.

Orvosi munkájával párhuzamosan nagy teret szentelt jazz-zenészi pályájának. Először – rövid ideig – a B-Section nevű formációban, majd 36 éven keresztül a Szekszárd Jazz Quartetben játszott zongoristaként. Az együttessel jelentős sikereket értek el külföldön és hazai fesztiválokon egyaránt, rendszeresen koncerteztek a Magyar Rádióban, tizenhárom lemezt (három LP és tíz CD) rögzítettek és adtak ki.

Orvosként Pro Sanitate díjat és Honoris Causa Bugyi István emlékérmet, a Szekszárd Jazz Quartettel Tolna megye művészetéért plakettet, Pro Urbe Szekszárd emlékérmet és Tolna megyei Prima-díjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában