jótékonyság

2019.05.08. 15:20

Fogvatartottak adományoztak

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

A Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai gyűjtöttek tartós élelmiszert nehéz helyzetű családok számára. Nem ez volt az első alkalom, ugyanis a büntetését 2015-ben kezdő Király Dominik kezdeményezésére tavaly óta ajánlják fel feleslegüket a börtönben dolgozó fogvatartottak. A jótékony kezdeményezést dr. Kaszó Gyula börtönlelkész karolta fel, és az ő segítségével sikerült megtalálni az adományozás lehetőségét.

A most összegyűlt közel hatvan kilogrammnyi konzervet a napokban vette át Ács Rezső polgármester és Fábián Anita, a szekszárdi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője. Az élelmiszert olyan esetekben adják majd át, ha valaki rendkívüli helyzetben azonnali segítségre szorul – mondta az átadón a városvezető. Jéri Tamás bv. alezredes, a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott parancsnoka hozzátette: régóta együttműködnek a Humánszolgáltató Központtal, és ezzel az adománnyal is szeretnék viszonozni a tőlük kapott segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában