oktatás

2019.05.16. 20:00

Mintazárkát adtak át oktatási célra a Csapóban

Mintazárkát adtak át ma a Csapó Dániel Szakgimnáziumban, amely a rendészeti képzésre járó fiatalok gyakorlati oktatását segíti.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Az avató ünnepségen elsőként Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük Jéri Tamást, a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott parancsnokát és a társszervek képviselőit.

A főigazgató kiemelte, hogy az iskola egyik legfőbb értéke a közösség, amelybe beletartoznak a diákok, a szülők, a dolgozók és az intézménnyel együttműködők, a mintazárka pedig egy újabb szép példája ennek. A diákok így megtanulhatják, hogy a fogvatartottak mely eszközöket, tárgyakat használhatják. Simonné Szerdai Zsuzsanna arra is kitért, hogy az elmúlt években az elsősorban mezőgazdasági profiljáról ismert iskola bebizonyította, hogy helye van a rendészeti képzésben. Ezt bizonyítja a diákok országos rendészeti versenyen elért második helyezése is.

Jéri Tamás bv. alezredes köszöntőjében a saját pályakezdését idézte fel. Elmondta, hogy annak idején csak elgondolásai voltak arról, milyen egy börtön, a mintazárka viszont megteremti annak a lehetőségét, hogy a fiatalok már a képzés során képet kapjanak róla. A parancsnok szerint ez azért is fontos, mert a szóban előadott tananyag sokszor már kevés, szükség van az élményalapú oktatásra. Jéri Tamás mindemellett szintén méltatta az intézet és az iskola jó együttműködését, amelynek eredményeként az egyik tanteremben berendezhettek egy olyan zárkát, mint amilyenek a börtönben vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában