pályázat

2019.05.04. 13:00

Laptopot osztottak az egyesület tagjainak

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Lezárult a mozgássérülteket segítő pályázat első része, a résztvevők már hozzá is jutottak azokhoz az eszközökhöz, amelyek megkönnyítik az életüket.

– Tizenhat laptopot, illetve táblagépet adtunk át – mondta Szabó Sándor, a mozgássérültek megyei egyesületének elnöke. – A pályázókat nem hagyja magára az egyesület, a továbbiakban is támogatjuk őket. Annyi a kötelezettségük, hogy csinálják végig a programot, és maradjanak velünk kapcsolatban, tanulják meg a számítógépes ügyintézést, hogy önálló életet élhessenek.

Az elnök azt is elmondta, hogy a programra májustól újra lehet jelentkezni. Akkor már csak táblagépekre és a számítógép használatát segítő asszisztív eszközökre. Kihangsúlyozta, hogy a jelentkezéseket a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a MEOSZ honlapján várják. Az eszközöket egyébként országosan 2019. március 21-től kezdték el eljuttatni a pályázatban résztvevőkhöz.

A mozgáskorlátozottak érdekében az országban húsz szolgáltatási pontot hoztak létre, melyek összekötik őket a közszolgáltatást végző szakemberekkel, és ide kapcsolódnak a sorstársi mentorok is. A sikeres pályázók folyamatos támogatás mellett megtanulják használni a személyre szabott eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában