közösség

2019.05.23. 13:00

Sárszentlőrinci szervezet lett a MOL Helyi Érték programjának megyei nyertese

TEOL

Fotó: Beküldött fotó

Tolna megyében a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület Öregdiákok a közösségért, közösség a településért elnevezésű pályázata kapta a legtöbb közönségszavazatot a benzinkutakon, így a MOL Helyi Érték programjának győztese a sárszentlőrinci szervezet lett, mely félmillió forintos támogatásban részesül.

A MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására hozta létre a programot, melyre összesen 297 pályázat érkezett be – tudatta közleményben a szervezet. A szakmai értékelés és az alapítvány kuratóriumának döntése alapján 109 pályázat vett részt azon a közönségszavazáson, melyet április folyamán tartottak a töltőállomásokon, országszerte 40 körzetben. A nyertesek neve a vásárlók és a civil szervezetek szimpatizánsainak szavazatai alapján dőlt el, a nyertes 40 civil szervezet pedig egyenként félmillió forintos, vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A nyertes Tolna megyei projekt

Uzd egyetlen közösségi színtere a hajdani iskola, mely jelenleg ifjúsági szállóként funkcionál. Az ehhez kapcsolódó terület parkosítását kívánja elvégezni, a környezetét szebbé tenni a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület. Tavaszi nagytakarítás keretében tereprendezést végeznek. Az épület állagának megóvása érdekében gondoskodnak a csapadékvíz elvezetéséről. A tavaszi és őszi munkálatok mellett az évközi növényápolási feladatokat is ellátják. Az egyesület tagjai mellé meghívják a helyi lakosokat, fiatalokat, más civil szervezetek tagjait.

Képünkön: „Nyitni kék…” környezetszépítő akciót szervezett nemrég az Uzdi Diákok Baráti Társasága, amelyhez csatlakozott a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában